Godło Polski

Jadłospis

Szanowni Państwo,
w pliku pdf jest jadłospis na cały wrzesień 2020r.
  

Pod wykazem dań i poszczególnych produktów planowanych na dany posiłek zapisane są numery alergenów, które mogą się znaleźć w tym posiłku.             

Numery te oznaczają następujące alergeny:

 

1 - Ziarna zbóż zawierające gluten.

2 - Skorupiaki oraz produkty przygotowane na ich bazie.

3 - Jaja oraz produkty przygotowane na ich bazie.

4 - Ryby oraz produkty przygotowane na ich bazie.

5 - Orzeszki ziemne oraz produkty przygotowane na ich bazie.

6 - Ziarno sojowe oraz produkty przygotowane na jego bazie.

7 - Mleko oraz produkty przygotowane na jego bazie (łącznie z laktozą).

8 - Orzechy.

9 - Seler oraz produkty przygotowane na jego bazie.

10 - Gorczyca oraz produkty przygotowane na jej bazie.

11 - Ziarno sezamowe oraz produkty przygotowane na jego bazie.

12 - Dwutlenek siarki.

13 - Łubiny oraz produkty przygotowane na ich bazie.

14 - Mięczaki oraz produkty przygotowane na ich bazie.

 

Zgodnie z informacjami od producentów produkt oznaczony „* ” może zawierać śladowe ilości: glutenu, mleka, jaj, soi, selera i gorczycy.

Podobnie - używane do przygotowania posiłków przyprawy: pieprz, ziele angielskie, liść laurowy, majeranek, oregano, bazylia, tymianek, zioła prowansalskie, papryka słodka, pieprz ziołowy.

W wędlinach zakupionych od producenta śladowo mogą wystąpić: soja, gluten, seler.

× Ta strona używa plików cookies. Dowiedz się o celach i zasadach ich wykorzystywania.
Korzystając ze strony wyrażasz zgodę na używanie cookies, zgodnie z ustawieniami swojej przeglądarki.